Ulefoss revygruppe
Og jeg har ingen bondegård, med kårbolig og dreng, nei aktor tok min eiendom, og cella blei mitt hjem, for Stabel gjorde dårlig jobb, så dommen blei for streng, ja dommen blei for streng. (vandringsvise).
Velkommen til hjemmesiden vår
Ulefoss Revygruppe kommer med ny revy, nå i November 2022.
Premiere fredag 18.November, og forestillinger lørdag, 19. Søndag 20. Og  mandag 21. November.
Vi spiller på Ulefoss Samfunnshus.
Håper å se deg i salen.
Vi er en lokal revygruppe, og endel poenger er lokale, men vi har og nummer som alle bør kunne kjenne seg igjen i.
Vi er 8 aktører på scenen, og 8 i Musikken, ledet av Øyvind Trondsen på Keyboard.
Revyskjef: Monica Juel.
Instruktør:Kjetil Haatveit.


Siste Reis

                 SISTE REIS.. 

Hvor er det blitt av det gode skihoppet? SA FOLK? Jeg husær det som om det var i går, da jeg sto på Høyden og så dømm hoppa bakken ned, opptil 60 fot hoppa de, ja de målte det i fot, siden de ikke viste at ein hoppmeter var like langt som ein løpemeter,  folk viste ikke sånt på den tia.

 Men er jo`kke småtteri av hopp tradisjoner her på Ulefoss,  Ja, fra himmel til helvete, SA FOLK, når dømm  hoppa i Hollabakken, der dømm sto på Stilaset ved kærkeruinene, og ikke fekk stoppa før dømm sto på trammen te Rikets sal, Vælkømmen inn, sa Jehova, sett skia ved veggen, og heng lua på knaggen. Gjestfri er dømm i hvert fall, det skal de ha. SA FOLK:

 Og stilen? Ikke det at de fekk stilkarakter, men de veiva og flaksa med arma, mest for å holde balansen, og ikke viste dømm at det sku værra starten på stil hoppinga.

Har du vært å sett på de lange hoppa i  guttebakken, Skagerak, SA FOLK? De hoppa så langt at dømm måtte utsette premieutdelinga med fleire meter, ja der skal jeg si at stilhoppinga var flott. Det ser ut som om de stuper, SA FOLK.

Haatvedtlia va veldig populær, hvor nå enn den bakken lå, det var her at drengen  på nabogården hadde ein kongelig knekk i skille mellom rygg og fu, det kan bli fine skihopp av den , sa drengen. se på drengen på nabogården, SA FOLK, så ser du hvor Kongsbergknekken kommer fra  Og nå hoppa dømm så langt at de ikke kunne måle i fot lenger, men i hoppmeter, som var heile 100cm, sa folk.

Har`ru hørt om Fiskestigbakken, eller fiskebeinbakken , ja folk sa det på Sagsia, de var ikke så gode i uttalelsen de, det var her V stilen hadde sitt opphav, takket være udugelige hoppere fra Kastet, som kasta seg ut i bakken skrævanes så mye at de så ut som noen av bøgdas løse fævlær .de var ikke kjent for å samle beina,SA FOLK. og det ble mange Kasteklasser av det, på Sannes skolen.

Ska`rru utti Fenslia å se på`n Ole Bjørn Stoa, SA FOLK, han sto klar på toppen, bare 11 år gammal og venta på klarsignal, han stupte fram på hoppet la seg så godt frampå at han fekk sjekka at skipolinen lå som den skulle, og denna stilen kalte Ole Bjørn for finnestilen, etter Finn fem feil, en konkuranse som han hadde deltatt i Magne barneblad. ja han hadde vinni i Oslo og fått pokal av Laffen det året, og Ole Bjørn hoppa så langt ,at han klarte ikke å stoppe før den gule stripa, i bånn av Fensmyra, sjøl om den ikkje var malt der enda. Og derfra hoppa han rett inn i lastebilen, og der blei han. Han var  kjent for den flotte Stoa stilen, SA FOLK ja nå hadde ikke den så møe med hoppsport å gjørra da, vi snakker om luggen på`n.

Det var bakkær overalt, og ikke minst den private Tuftebakken, som bare de med navnet Tufte trudde de kunne bruke, og de hoppa  så langt at de  kom rett inn te kaffe hos Arnold, og sendt ut verandadøra te andre omgang.

Heisholtbakken, var umåtelig populær, fram te Thorsen lova dømm ny bom, det var der de kom med den nye sittestillinga i ovarennet så dagens lys, harr`ru sett sitte stillinga på heisholt, sa folk, det så ut som om de satt på ramma, ja nå har vel ikke Heisholt folk gjørt seg bemerka med å stå opp å gjørra ett arbesslag, så ikke rart de fant opp ny sittestilling.

Smått med hopprenn var det au i  Kållasbakken, med Sandbakken som det kritiske punkt, ved after ski.

 En annen Bakke som ikke e go å sette utfor e Lille Ulefoss.

Ja det var mange bakker, hver einaste kneik blei brukt, SA FOLK det var Krikken, Søve sprøytane, Bondebakken og ikke minst Dasssprøyten, der ein kunne oppnå kollosale høgder, før ein datt stums ner, og knakk både bein og ski. Ja folk gjorde det på den tia.

 Ein må heller ikke glømme Søvebakken , der hoppa døm mest i høyet, SA FOLK, folk gjorde det mest på den tia.

Så erre det bare å reise seg, og børste halmen av dress og truse, Siste reis, ja vår erverdige storbakke der ute i fjordgapet, midt mellom Ulefoss og Febakke, der hoppa dømm så langt at vinter blei te vår, og folk rakk å pønte seg te 17 mai før premieutdelinga. Ja folk rakk møe meir på den tia. 

 Hva er  toppen på karriæra,SA FOLK? jo SA FOLK, for einhver skihoppærer det  å hoppe i Siste Reis, og jeg nevner, Falkanger, Stenersen, Bergmann, Yggeseth, Trysigutten, Innauer , Laffen, Slotvik, som alle avslutta kariera, uten å ha hoppa i Siste Reis.

 


Jul i fabrikkgata

Jens Petrus: nei,
er dere her i dag også da,
ja dere får bli med inn,
men det er ikke stort igjen her nå....


Jul i fabrikkgata
JensPetrus: 
hehehe, bli ved din lest,
 og bli ved din lest,
jeg har lest og jeg har lest, at ....
så så ikke så sinna nå Tøfflus,
ellers så må jeg halvsåle deg,
uten bedøvelse, og stifte deg
rett i vadmelen din..

Far forteller:da lavo`n kom te gards..
F:Jo det var slik fatt...
   det var da fælt te gnål
 på deg i dag da Jørgen....
 ...det var så kalt,
at heste dritten knegga,
ja det vart heile
firogtjuge minusgrader i skuggen,
og vi måtte koke vatnet fire gonger,
 før det vart lunka.....

Skapelsen....det var en gang...

Ulefoss revyen
😀 ,kom inn i varmen her i -97 ,som singel og, med ønske om ett nummer , eller flere.......på scenen og siden har jæi blitt her. blitt,morro å stå på scenen og glede publikum,liker å skrive tekstær av ymse slag, alt fra sang te monolog og sketsj,ikke alle synns d er stas å bli "hengt" ut av åss, men sånn "ærre" bare! liker å få variert mine roller, og går hundre prosent inn for oppgava,men sang...synger med den stemmen jæi har,og bruker ellers denna finurlige kroppen min, på de måter d er mulig.
Revyoppsetninger:
Siste ord er ikke sagt,1997
Over stokk og stein.1998
Fra tradisjon til visjon.2000
Store lille Ulefoss.2002
På gjyngende grunn.2004
På Høyden.2006
Minirevy på Spesialen revyverksted.2008
Det var en gang 2009.
Så "øra" flaggrer 2010.
Fra bleie til pleie, minirevy, Gleden scene samfunnshuset, 2011.
Sirkus Nome 50 år, 2014
Har deltatt på Oslofjorden revyfestival i 2004 og 2006.
Langesund revyfestival 2012.
Langesund revyfestival 2013. 
(Vinner av Festivalen2013.).
Langesund revyfestival 2014, direktekvalifisert til NM på Høylandet, med Modolf.
Langesund revyfestival 2016, vinner av beste tekst, med Modolf.     
Langesund revyfestival 2018, vinner av beste tekst, med planken.
Langesund Revyfestival 2018, vinner for beste framføring, med Skotfoss Revyteater.

Telemarksmester i revy 1999.

Av rollær har jæi imitera Hågensen,Theisen,Førde,Staffer`n,Lønning,HeyerdahlLahlum, Hellstrøm,,m flæire.stas å spelle dokkefigurær.....
 Vår instruktør, som har gitt mæi møe inspirasjon.(Stein Gæær`n). Stein Arne Fossheim. for en mann!


Det var en gang... revy 2009
Imam 

Ulefossrevyen 2009
Kreditus, men hvor er Debitus?

Kreditus og Debitus
Ja nå har vi hugget og borret i
Nome`s økonimi i mange år Kreditus?
Ja Debitus, og mange huller
har det blittopp gjennom åra...

"PÅ HØYDEN"
Heiisann, oiig vi registrerer at fastlegen vil inn i Kåsa......................men de blei på helsesenteret........

"PÅ GJYNGENDE GRUNN"
Bom, 

" PÅ (Golan)HØYDEN"

"Vi er nå direkte inne fra Hollahøyden, denne historiske plass, hvor ingen ansvarlige fra Nome kommune har satt sine ben....."


Juelekveld i banken...
" det var Juelekveld i banken,
i sin Iver der han stod,
måtte rydde skrivebordet,
før til Kragerø han dro....."

SATANIST PENSJONIST